Produktutvecklare/Projektledare

10 juni, 2019

Produktutvecklare/Projektledare

Bioglan AB utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel, medicintekniska produkter, kosttillskott och kosmetika. Produkterna är huvudsakligen för topikal användning i form av krämer, salvor och geler. Bioglan ingår i den spanska läkemedelskoncernen Reig Jofré Group. Kvalitetssystemet följer GMP (Good Manufacturing Practice) och ISO 13485/ISO14001. Bioglan har ca. 100 medarbetare vid anläggningen i Malmö. Ta chansen och sök dig till ett expansivt företag med härliga kollegor!

Avdelningen Development/Product Support på Bioglan är ansvarig för hela kedjan från formuleringsutveckling av nya eller befintliga produkter till transfer av dessa till vår kommersiella tillverkning. Vi är inne i ett spännande skede och behöver utöka vår kompetens och söker därför ytterligare en produktutvecklare/projektledare. Avdelningen består idag av 6 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·         Projektleda utvecklingsprojekt (interna och externa) från idé till prototyp

·         Ansvara för och utföra formuleringsutveckling

·         Ta fram en tillverkningsmetod och lämplig förpackning

·         I samarbete med QC ta fram lämpliga analysmetoder och produktspecifikation

·         Hitta lämpliga tillverkare av råvaror samt göra miljöriskbedömningar på de nya råvarorna

·         Skriva och sammanställa dokumentation för de delar av en produktansökan som berör produktkvalitet (råvaruspecifikationer, tillverkningsdokument, stabilitetsprotokoll, rapporter, etc.)

·         Produkt tech-transfer och uppskalningsprojekt, internt och externt

·         Delaktig som specialist för tilldelat produktansvar i avvikelseutredningar, CAPA och CC ärenden och pågående projekt

·         Produktvård av befintliga reguljära produkter

Din profil

·         Flexibel, har god samarbetsförmåga, analytiskt tänkande och problemlösare med en positiv attityd.

·         Noggrann och ordningsam person med strukturerat arbetssätt.

·         Du är van att arbeta självständigt med många arbetsuppgifter i ett högt tempo och har förmåga att prioritera, genomföra och slutföra.

·         Du har egen drivkraft och förmåga att ta egna initiativ.

·         Du har erfarenhet från produktutveckling av läkemedel, medicintekniska eller kosmetiska produkter. Praktisk erfarenhet av produktutveckling och tillverkning av topikala produkter är högt värderat!

·         Tidigare erfarenhet inom läkemedelsindustri/medical device med erfarenhet av att arbeta enligt GMP är meriterande.

·         Erfarenhet från produktion i renrumsmiljö är meriterande

·         God kunskap om grundorsaksutredningar och riskanalyser

·         Akademisk utbildning som kemist eller ingenjör

·         Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav.

·         Som person är du självgående, orädd och ansvarstagande.

Du rapporterar till chef för Development/Product Support.

Din ansökan

 

Tjänsten är en heltidstjänst med 6 månaders initial visstidsanställning, som sedan syftar till en tillsvidareanställning. Hjärtligt välkommen att söka en intressant tjänst på ett växande och framgångsrikt bolag med spännande produkter! Läs gärna mer på www.bioglan.se. Sista ansökningsdag 2019-07-07.

Har du frågor är du välkommen att ringa Birgitta Olsson (Chef produktutveckling/produktsupport) på 040-287566 eller 070-683 71 74.

 

Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Bioglan AB undanber oombedd hjälp från rekryteringsfirmor för denna tjänst.